Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi

OneDaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, od jakiegoś czasu Klops jest niegrywalny - mam spadki FPSów (raz 100 raz 30) a co najgorsze lagi myszki (czasami celownik sam przeskakuje w inne miejsce czasami mam wrażenie jakby czułość myszki się zwiększała na maksa na jakieś 0,5 sek / to nie wina myszki jak podłączyłem inną to było to samo) Ustawienia graficzne też nie mają znaczenia dzieje się tak jak mam na Full i jak mam na minimalnych... Kompa nie podaje bo spokojnie ciągnie BFa 3 na średnich/wysokich więc i z CoDem nie powinno być problemu. Dodam że w CoD4 i MW2 mam stałe FPSy i brak problemów z celowaniem.

Opublikowano

Przed chwilą odpaliłem CoDa na minimalnych ustawieniach all wyłączone rozdziałka na minimum a tu max 50 FPS ze spadkami do 20 i te lagi myszki... masakra -.- Reinstal to ostatnia deska ratunku a format nie wchodzi w rachubę.

Dodam że jak pół roku temu kupiłem grę to nie było takich problemów - gra śmigała na full wysokich 60 FPS + żadnych lagów KDR zawsze na poziomie 3.00 teraz nie mogę czasami wykręcić 1.00

Jak skan od antywirusa nie pomoże (może mam jakiś syf? ;x) to robie reinstala.

Inne propozycje mile widziane.

Opublikowano

Jak reinstall gry nic nie da to pościągaj sobie programy do monitorowania temperatury procesora i karty graficznej (np. coretemp, MSI Afterburner). Odpal te programiki potem gre, pograj chwile i zobacz jaką miałeś najwyższa temperaturę.

Budowniczy
Opublikowano

Dobrze up gada jesli na poczatku gry wszystko smiga a potem to po prostu wydajnosc komputera spada poniewaz komputer sie przegrzewa ale jesli tak nie jest pozamykaj wszystko pobierz game boostera jak nie oczysc i zdefragmentuj dysk

Dobrze up gada jesli na poczatku gry wszystko smiga a potem to po prostu wydajnosc komputera spada poniewaz komputer sie przegrzewa ale jesli tak nie jest pozamykaj wszystko pobierz game boostera jak nie oczysc i zdefragmentuj dysk

Opublikowano

Poszedł format całego kompa i reinstalacja systemu :D I nadal NIE DZIAŁA xD Menu Black Opsa się zawsze freezuje jak próbuje coś zrobić i trzeba przez menedżer wyłączać grę. Temat chyba do zamknięcia bo z komputerem jest poważniejszy problem (nie tylko klops nie działa) i idzie w wakacje do naprawy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...